-->

Akupunktur

Medicinsk akupunktur til behandling af smerter og funktionsproblemer

Hvad er akupunktur

Traditionel ​kinesisk akupunktur

Historisk, er akupunktur en del af en bredere vifte af behandlingsmetoder indenfor traditionel kinesisk medicin (TCM), hvor meget tynde nåle påføres bestemte punkter på kroppen.

​Det menes at metoden har været brugt siden 100 f.Kr. til at behandle et væld af lidelser og sygdomme. Tanken bag traditionel kinesisk akupunktur er, at nålene kan påvirke kroppens livsenergi (Qi) og på den måde få kroppen til at hele sig selv.

Medicinsk akupunktur

​Er akupunktur relevant for mig?

Ved første øjekast, ser slyngerne ikke ud af meget, men de er utroligt alsidige, da man kan træne hele kroppen med stor variation i belastningsgraden og måden hvorpå man udfører hver enkelte øvelse. Det gør slyngetræning særdeles egnet til genoptræning af skader, gigttræning, balance- og neuromuskulær træning såvel som almindelig styrke- og konditionstræning.

Altså, så kan stort set alle, uanset alder, træningsgrad og erfaring, kan have glæde af slyngetræning.

Et eksempel på en tilpasset øvelse, kan være en squat-bevægelse, som man måske normalt ikke kan udføre grundet gigt i et knæ. Her kan man med slyngetræneren justere vinklen på bevægelsen og føddernes stilling, så øvelsen ikke forsager smerte i knæet, men stadig træner de omkringliggende muskler.

Slyngetræning fungerer rigtig godt på hold, da intensiteten af øvelsen helt afhænger af, hvordan man laver hver enkelte øvelse. Intensiteten kan f.eks. varieres ved den vinkel hvorpå man laver øvelsen. Derfor kan den samme øvelse føles meget forskellig fra person til person, så man altid føler at man kan følge med holdet.

PræFit Fysioterapi I/S

Platanvej 13, 7400 Herning

Find os her

CVR: 41845627

Åbningstider

Vi holder åbent efter aftale. Vi er fleksible og holder gerne sent åbent

​Vi er medlem af Danske Fysioterapeuter

Ring eller skriv for service

Asbjørn tlf: 31152444

Camilla tlf: 20964879

E-mail: praefit.fys@gmail.com