-->

Slyngetræning

Slyngetræning til genoptræning, gigttræning , balancetræning​ osv

​Hvad er slyngetræning?

Et koncept ofte kaldet TRX, som står for total resistance exercise, der oprindeligt blev opfundet i den amerikanske flåde til at træne navy seals, det amerikanske svar på frømandskorpset. Det er dog sidenhen blevet adopteret af mange fysioterapeuter som en rigtig god træningsform, som let kan tilpasses de flestes niveau.

Slyngetræning er en form for træning, hvor man bruger et sæt fastforankrede stropper, lignende dem man hænger fra i en faldskærm, til at træne med kroppens egen vægt.

​Hvorfor Slyngetræning?

Ved første øjekast, ser slyngerne ikke ud af meget, men de er utroligt alsidige, da man kan træne hele kroppen med stor variation i belastningsgraden og måden hvorpå man udfører hver enkelte øvelse. Det gør slyngetræning særdeles egnet til genoptræning af skader, gigttræning, balance- og neuromuskulær træning såvel som almindelig styrke- og konditionstræning.

Altså, så kan stort set alle, uanset alder, træningsgrad og erfaring, kan have glæde af slyngetræning.

Et eksempel på en tilpasset øvelse, kan være en squat-bevægelse, som man måske normalt ikke kan udføre grundet gigt i et knæ. Her kan man med slyngetræneren justere vinklen på bevægelsen og føddernes stilling, så øvelsen ikke forsager smerte i knæet, men stadig træner de omkringliggende muskler.

Slyngetræning fungerer rigtig godt på hold, da intensiteten af øvelsen helt afhænger af, hvordan man laver hver enkelte øvelse. Intensiteten kan f.eks. varieres ved den vinkel hvorpå man laver øvelsen. Derfor kan den samme øvelse føles meget forskellig fra person til person, så man altid føler at man kan følge med holdet.

PræFit Fysioterapi I/S

Platanvej 13, 7400 Herning

Find os her

CVR: 41845627

Åbningstider

Vi holder åbent efter aftale. Vi er fleksible og holder gerne sent åbent

​Vi er medlem af Danske Fysioterapeuter

Ring eller skriv for service

Asbjørn tlf: 31152444

Camilla tlf: 20964879

E-mail: praefit.fys@gmail.com